24.11.10

Resultats de les Eleccions al Claustre de la UAB 2010

Potser no ha sigut ÈPIC, però si que ha sigut èpic, almenys una mica xD. Èpica, Units Sumem no ha tret uns mals resultats enfront de les candidatures de les Assemblees a les eleccions del Claustre. Tal com molts suposàvem, no guanyarien les eleccions, però allà hi serien. A més de consolidar els tres feus que ja té Èpica, a partir d'entitats com l'EPA o JUNTS. La participació - crec que és una bona notícia - s'ha doblat, assolint el 10,7%, així que diria que ha crescut a tot arreu. Hi han hagut 34.862 electors, han votat 3.658 persones, 31 blancs i 42 nuls. Polítiques arriba, per exemple, al 25,71%, així com Traducció i Interpretació - que a hores d'ara no es pot visualitzar - que arriba al 22,03% La participació més baixa se l'endú l'Escola de Postgrau, amb un 1,44% La majoria es mouen al voltant del 10%, tot i que alguns pugen més o baixen més. Els resultats globals serien - de 90 - 42 claustrals per les assemblees, 22 per Èpica, 16 de E-UAB, 5 pel Consell de Medicina, 4 pels Veterinaris i 1 per la G-B-L. És a dir, Èpica queda com a segona força a 24 esco digo, claustrals, i les Assemblees no aconsegueixen la majoria absoluta, amb la qual cosa s'aconsegueix entrar decisivament al Claustre. Cal dir, però, que diria, no sñe perquè, que els 4 calustrals de Veterinaris pel Claustre compten amb les assemblees, el que vénen a ser 46 claustrals, això és, la majoria absoluta (45>).


Comunicació i Polítiques, s'han vist com els feus èpics, així com Biociències. A Ciències, la cosa ha sortit amb 4 assemblearis i 2 èpics. A Dret i Economia han sortit tots els escollits de la llista d'una entitat independent i apolítica, anomenada Estudiants-UAB, que també ha tret un claustral a l'Escola d'Enginyeria. A Medicina han sortit tots del Consell General d'Estudiants de Medicina de manera similar que a Veterinària, on tots són de Veterinaris pel Claustre. Els feus assemblearis serien Filosofia i Lletres, Psicologia i Logopèdia, Ciències de l'Educació, - renyidet, com ja he dit, a Ciències - i les dues Escoles. Cal dir que, a hores d'ara, el link dels resultats a Traducció i Interpretació està malmès, ja que remet als resultats de la Facultat de Psicologia, tot i que aquí diuen que han sortit 4 èpics, així que cabria considerar-ho un altre èxit-feu d'Èpica.

Del que es tracta llavors és de suplir la mancança informativa de les assemblees, és a dir, l'objectiu primari de posar-hi gent al Claustre que aconsegueixin reeditar la comunicació entre estudiants i la seva lluita va per bon camí. A mesura que això vagi creixent - o com es vagi desenvolupant - es veurà com van les coses.



Salutacions a tots!





Fvscvs Dominvs



Scriptvm factvm VI kalendas decembrii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibvs

Dades de les últimes eleccions al Claustre de la UAB

Aquest és el link a la web de la UAB on hi ha la taula amb els resultats de les últimes eleccions al Claustre de la UAB, fetes el 2008. Posaré les dades més interessants.

En total, varen votar 3.625 persones, de 39.104 electors, un 10.7% de participació. Vagi per davant que les dades van diferenciades per professorat, resta de personal acadèmic, alumnes, i Personal d'Administració i Serveis. La dada més baixa és la dels estudiants, amb un 4,71% de participació, enfront dels 52,61%, 15,39% i 43,76% de participació de la resta de sectors, respectivament. És a dir, 31.910 estudiants no van votar a les últimes eleccions. L'abstenció fou, llavors, del 95,29% de l'alumnat. Després hi ha les dades de participació per Facultats i Escoles. El més interessant són les participacions dels alumnes, i Filosofia i Lletres m'ha donat la sorpresa més gran: de 4.085 electors, varen votar 122 persones, amb una participació del 2,99%. Em pensava que hi havien molts més habituals de l'assemblea, a la Facultat... Per altres facultats, la de Polítiques és la que s'emporta la participació més alta, el 20,31%, seguida de Comunicació i Dret, amb el 9,93% i el 9,38%, respectivament. La resta es mouen entre el 4,78% de Biociències i el 0,48% de l'Escola de Postgrau.

Els resultats també són la mar de divertits: Són tots o bé Assemblees de Facultat, o bé algun sindicat com l'AJEC. Curiós, per altra banda, que no hi hagin candidatures específiques del SEPC. La nota discordant - i al tanto-que-va-de-canto, la Facultat amb més participació - és Polítiques, d'on surten 4 representants, 3 dels quals són de la Plataforma d'Estudiants de la Facultat, entitat estudiantil alternativa a les Assemblees, i el restant assembleari. Una nota friqui és l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria, on sortiren dos suplents dels representants de la Plataforma No Ens Interessa la Política, Només Volem Aprobar i Sortir d'Aquí (PNEIPNVASA).


Però la millor notícia de totes és que quan un servidor ha votat a cosa de les 13:00 h, en sortir de classe, l'ambient al voltant de la Taula Electoral era apassionant, i la urna ja estava plena de paperetes, més o menys a la meitat de capacitat. És a dir, que estic seguríssim que s'ha superat la minsa participació de 122 tristes paperetes. Esperem doncs, que la jornada d'avui sigui... ÈPICA!!!







Fvscvs Dominvs




Scriptvm factvm VII kalendas decembrii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibvs