15.3.10

Suma Independència.

Notícia important per l'independentisme!! Suma Independència, la Coalició independentista transversal que aspira a unificar tots els partits que la vulguin per les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya. Aquesta és la seva web, i sembla ser que tot això va començar aquest passat Febrer del 2010, tot i que el Manifest és del Desembre del 2009.

Aquí us passo aquest manifest. Trobo els primers paràgrafs potser un xic extremistes, amb afirmacions categòriques que podrien tenir molts peròs i cometes. Una cosa és que no poguem progressar sense estat propi i una altra molt diferent afirmar que l'estat espanyol ens vol fer desaparèixer. I no és la única, el to del discurs el veig un xic apocalíptic. Temo que aconseguir un discurs maximitzant la neutralitat de la coalició sigui massa difícil, just quan és més necessària per poder encabir-hi tothom. I això no s'aconsegueix incidint en un cert victimisme. Perquè seria la hora de la veritat: Fins a quin punt s'està disposat a la independència. Els grans partits no sé com reaccionaran.


La crisi que està patint Catalunya en tots els terrenys (polític, cultural, lingüístic econòmic i social), així com l’espoli continuat a què ens sotmet l’estat espanyol i la seva clara voluntat de fer-nos desaparèixer com a nació, fa urgent i imprescindible un canvi polític radical que ens porti a la independència, la regeneració i la recuperació de la confiança polítiques.

En aquest sentit, les moltes reeixides accions promogudes en els darrers temps han col•laborat decisivament a fer que la independència estigui en la centralitat del debat polític i que es plantegi com a única solució viable per a la nostra nació. Però una solució que no podrà fer-se efectiva si no és amb la implicació de tot el poble català mobilitzat i compromès.

És per tot això que ara cal que, tots aquells que tenim l’objectiu que la nostra nació formi part del concert de les nacions lliures del món, deixem provisionalment de banda les nostres diferències i ens unim superant les nostres diferències polítiques, culturals i socials per aconseguir una majoria parlamentària per proclamar la independència de la nostra nació.

Us convidem doncs a sumar-vos a aquest manifest de suport a la constitució d’un moviment unitari per la creació d’una alternativa electoral independentista per tal d’assolir un Estat català independent.




Posem-li espelmetes al sant que volgueu, que això és una bona idea i cal tirar-la endavant pel bon camí.

Per altra banda, tenen també una Carta Oberta - surt a la portada de la web - que crec que també és important difondre per aclarir dubtes i definir una mica què és i com funcionarà SI.


En aquestes setmanes transcorregudes des de la presentació de Suma Independència (SI) els seus promotors hem estat treballant i ja hem assolit mes de 2.700 signatures de suport al projecte.

Arribats a aquest punt hem cregut que és convenient donar un pas més i fer alguns aclariments que permetin que el projecte avanci cap a l’objectiu que ens vam proposar i que no és altre que col•laborar en la consecució de la independència de Catalunya i alhora sortir al pas a interpretacions que poden desvirtuar la visualització pública del projecte.

Suma Independència (SI) no és, ni vol ser un partit polític. “SI” vol ser una estructura social no professionalitzada i limitada en el temps representada per, entre d’altres, uns parlamentaris que treballin de forma clara per a aquells als qui representen i que siguin les persones més adequades pel càrrec i el resultat d’una elecció encertada entre tots els seus integrants.

No se’ns escapa que és en aquest pas on radica la dificultat més gran, tant de l’encert com de l’acord en la tria de candidats, però també és cert que o portem l’independentisme ciutadà, sense vocació de perpetuar-se, a dins del nostre Parlament o, senzillament, continuarà existint fora sense ser representat per ningú. Amb tots el problemes que això, avui dia, comporta.

Suma Independència (SI) té el propòsit de promoure la creació d’una coalició ciutadana que aplegui gran part del moviment independentista en una candidatura transversal, amb el propòsit que grups, entitats, formacions polítiques i ciutadans s’apleguin sense que cap d’ells hagi de renunciar a la seva pròpia identitat política i social. Els objectius concrets són: la declaració de la independència al Parlament, com a primer pas per a l’assoliment de la independència del conjunt de la nació catalana, elaborar una llei electoral per a les eleccions constituents que permeti la representació directa dels ciutadans i la regeneració democràtica i convocar eleccions.

Per tant fem una crida a la unitat dels partits i la unitat del poble envers aquest projecte de construcció d’un estat per a la nostra nació.

Som molt conscients que durant una legislatura es plantejaran situacions més enllà dels objectiu esmentats que s’hauran d’atendre i que hi ha moltes i diferents preguntes que els actuals i futurs votants de l’Independentisme es fan i es faran.

És per aquest motiu que els possibles participants en aquesta proposta podran articular el seu discurs propi. En el cas que siguin formacions polítiques, podran defensar els seu propi programa. Les persones participants, en el cas d’estar vinculades a algun projecte polític propi, podran evidenciar-ho com ho considerin convenient en qualsevol espai públic, fins i tot utilitzant el nom o les sigles de la seva pròpia formació política, si hi pertanyen a alguna.

Durant les properes setmanes Suma Independència (SI) iniciarà una campanya per difondre la idea que sense unitat d’accions no hi haurà Independència i per convidar a tots els actors socials i polítics amb independència de la seva grandària i implantació a prendre part del projecte.

Esperem que aquesta carta oberta aclareixi en tot el possible els dubtes al voltant de la nostra acció i ajudi a aconseguir els màxims suports a una idea que entenem correspon a la voluntat de la majoria del Independentisme.






Fuscus Dominus


Scriptum factum idus marcii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibus

Mirant jures de bandera, et trobes amb Bolonyes aturades.

Sorpresa la meva quan llegeixo el nom d'un grup del Facebook: Jo també boicotejaré la jura de la bandera espanyola proposada a la UPF. L'ensurt i l'espant són evidents, com qualsevol pot comprendre, t'acollones. Un s'imagina els mossos, la notícia a la tele i els diaris, polítics a favor i en contra, rius de tinta dels grans i petits creadors d'opinió, els militars al mig del campus de la ciutadella amb un màstil i el banderón, tots uniformats amb el Moreso per allà i una multitud de rerefons en manifestació - sería violentíssima, algú s'ho imagina? xD - contrària a l'acte, amb les conseqüents obertures de Telenotícies amb bastonades, els "tercios assemblearis" amb les banderes com a piques del s. XVII com si fossin del Capitán Alatriste, el Saura acollonit disculpant-se davant de les càmeres, les furibundes reaccions del moviment estudiantil i no-estudiantil treient foc pels queixals, segurament una nova onada d'ocupacions i aprofitament per reobrir el debat de Bolonya... Un follón que t'hi cagues en les bragues.

Bé, el cas és que el mateix grup adjunta el que sembla una fotocòpia o una reproducció de la carta que l'Exèrcit ha enviat a Súper-Moreso (el sobrenom ve de la duresa exercida amb els anti-Bolonya ja fa un temps) en què s'indica que s'estan fent
unes jornades per apropar els valors militars a la societat catalana i per fomentar la moral dels soldats. És a dir, actes i coses que l'Exèrcit deu fer normalment i gairebé ningú coneix, i en la qual ensumo una brillant idea de la ministre Carme (ma)Chacón. A partir d'aquí s'indica que el 22 de Maig es convida al citat rector de la Universitat Pompeu Fabra a assistir a aquest acte de jura de bandera al Quarter del Bruc i a qui vulgui també venir de la seva institució. Un es tranquil·litza considerablement, i se'n fa admirador per cantar les quaranta al creador per tergiversar les coses al mur d'aquest grup del Facebook. Només han convidat al Moreso i companyia a que si volen, vinguin a veure un acte tan maco. Res de daltabaixos.

Llavors un es troba amb la font del grup, que és una notícia de la súper imparcial agència de notícies - no vull dir que altres com EuropaPress sí que siguin imparcials, només que aquí es nota més - SMS25. Us il·lustraré el que vull dir amb un fragment de la notícia: "La cita ha causat rebuig evident al Facebook, i a hores d'ara, ja s'ha creat una pàgina que s'anomena
Jo també boicotejaré la jura de la bandera espanyola proposada a la UPF. Més d'un centenar de persones ja han anunciat el seu boicot a l'acte de jurament." Més clar, eau de l'aixette. Un centenar d'herois. Bé, 99 herois, jo no m'hi compto. Llavors, un es troba un link la mar d'emocionant: "La Pompeu Fabra decideix aturar parcialment el Pla de Bolonya".

Ostiá! Un es torna a emocionar i mentre es pregunta com és que no ha sortit a les grans webs entra a veure la notícia, que és aquesta. Sembla ser que la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF decideix aturar el pla pilot de Bolonya a la facultat i que els que ara estaven cursant el segon curs del g(f)raus corresponents faran el tercer en llicenciatura, però els que entrin a primer sí que seguiran fent Bolonya. I com segueix la notícia, la mesura s'ha pres per la impossibilitat de recursos com ara aules, professors o bé diners. Més avall, però, s'especifica que Súper-Moreso havia donat opció a alguns degans a oferir-se a congelar temporalment l'aplicació del pla, i Jordi Guius, degà de Polítiques i sembla que impulsor del Pla, s'hi ha prestat. Evidentment, caldria dir que, efectivament, el moviment estudiantil - ara no vull puntualitzar quin moviment estudiantil - té raó, o part de raó en afirmar que el Pla és poc viable, si ja a la UPF tenen dificultats per aplicar-ho.

Després d'això, un s'ha posat a buscar directament pel Gúguel i ha trobat poques referències a la notícia: al blog de l'Assemblea de Comunicació de la UAB - aquí -, al blog de l'Assemblea de la UPF - aquest - i a un post o una web dels fòrums del Racó Català - aquest altre. Tots tres - potser cada minut que passa hi han més llocs on surt - tenen com a font la ja citada notícia de SMS25. I ni a la web de la Facultat se'n diu res, ni a la de la UPF. Caldrà esperar a que hi digui res, o això espero xD.

Abans d'acabar cal aclarir que el tema de la jura de bandera agafa embranzida i a hores d'ara hi han uns 288(-1) admiradors del grup boicotejador de l'acte, i que diaris com l'Avui comencen a parlar-ne - aquí - o e-Notícies - aquí. l'Avui puntualitza que la intranet de la UPF havia enviat un comunicat a tots els alumnes convidant-los a l'acte - perquè la carta pconvidava a qui volgués de tota la Institució.

I, si feu un esforç paleogràfic, veureu com comença la carta i com es despedeix el Tinent General: "Querido rector y amigo Josep Joan: [...] Con un fuerte abrazo [Signum xD]". Vull dir, al tanto de les amistats d'en J.J. xDD






Fuscus Dominus


Scriptum factum dies idus marcii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibus