2.3.10

Que encara hi han més coses de Salt! xD

Doncs sí, hi passen més coses. L'alcaldessa, Iolanda Pineda, s'ha reunit amb la Generalitat - concretament amb el Monty i el Saura - per parlar i arribar a acords. Aquí teniu la notícia per Europapress. Titula que es mantindràn més mossos d'esquadra a la localitat, repassa els fets de les últimes setmanes i destaca que és un bon començament; no concreta però deixa veure que hi ha hagut entesa i de que s'adoptaran mesures. També acaba parlant de que Pineda ha defensat la imatge de Salt, intentant treure-la de la conflictivitat social.

En canvi, Vilaweb també en parla però hi surten més coses. Aquí podeu llegir escuetament al principi que es lluitarà contra la reincidència, però es centra en la comunitat magrebí. Parla de que hi han hagut reunions a l'Ajuntament entre veïns i immigrats, de la taula de convivència que s'ha instruit, dels joves magribins que farts de les identificacions muntaran l'entitat Joves per Salt, i fins i tot els mateixos magribins s'han queixat de què també ells han sofert robatoris.

I en aquest ambient de tanta conflictivitat, de cotxes cremats, negres penjats, blancs apallissats, camises negres, pardes, blaves, liles i verdes; d'invasió de negres i musulmans, inseguretat, setge de l'exèrcit, estat d'excpeció, guerra racial; vol instal·lar-se Plataforma per Catalunya a Salt. Vaja uns! xD Quanta diversió.





Fuscus Dominus


Scriptum factum VI nonae marcii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibus

Na'vi, la segona part, Chávez i ETA, PxC a Salt.

La Júlia - els seus blogs són aquest i este otro - estarà contenta, perquè James Cameron ja ha anunciat - aquí ho teniu per Europapress - que Na'vi serà el títol de la segona part de les històries a Pandora, que segons ha dit aprofundirà molt més en el planeta en si, aspectes culturals i demés dels nadius. Sembla ser que amb 2500 milions de dòlars recaptats es podrà fer una seqüela, i suposo que con semejante morterada es podrà fer en 5-D si volen, i totes les virgueries que uno se pueda imaginar. Caldrà esperar a que estigui acabada - podem suposar que un temps considerable - a veure-la i segons ha dit el mateix James ho muntarà ell, o ho dirigirà ell, o el que sigui que ell faci amb la pel·lícula. Vamos, que li ha tocat la loteria, i els seguidors de Pandora estan d'enhorabona.

A otra cosa, mariposa. S'ha muntat un sidral amb les suposades relacions entre ETA i les FARC via Veneçuela, per un auto del jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco. Dic suposades perquè no està encara demostrat - o eso creo - i perquè tampoc dubto que hi hagin detalls de tot això als mitjans que un pobre ciutadà pugui accedir. Aquí en teniu la notícia per EP de les reaccions que estan tenint lloc entre vora i vora del "xarc". El cas és que aquí tot es porta amb molta serietat i solemnitat - dins del que cap, és clar - i el PSOE demana explicacions i sembla que mou fils diplomàtics, el PP obre foc i parla dels problemes de les "males amistats" i reclama que Moratinos s'hi deixi la pell... Vaja, l'esperable; i allà ha sortit Chávez des de l'Uruguay passant-se literalment les acusacions pel forro, parlant de colonialisme. Dient aquesta frase, la majoria de la gent pensarà: "qué pesat, el dictador aquest amb això del colonialisme. Que ja no existeixen!". Que és el que passa als mitjans occidentals espanyols i no espanyols. Un en la seva ignorància vols abstindre's de parlar.

No tinc informació, i en un món on el colonialisme es diu multinacional i després es conjuga amb globalització, que surti aquest dimoni pelut dient que els recursos veneçolans es queden allà, deu inflar molt la moral. El problema que té aquest home és que o s'ha passat de la ratlla o ha tingut un excés de zel protector. Si no semblés que hi ha tanta persecució d'opositors tindria millor premsa. Clar que plantant cara i desmuntant el xiringuito occidental, qui pot esperar tenir bona premsa... El cas és que no puc tenir una opinió formada. Sortiria dient que chapó pel Chávez però no tinc informació per poder-ho dir amb seguretat. Sort que estem en la zona de les llibertats i em puc informar bé. És de suposar que entre les FARC i la ETA puguin haver-hi afinitats, i que una certa col·laboració és gairebé esperable. Tot i que no podem comparar la situació de la ETA - molt mermada, fa mesos que no atempta, funciona en un país més o menys democràtic - amb les de les FARC, que està en guerra oberta a la selva amb l'exèrcit colombià. No sé fins a quin punt Chávez hi està ficat. El que sí crec és que no deu ser fàcil aguantar la posició desbaratant els negocis occidentls, amb el país veí firmant cosetes per tenir exèrcit ianqui al territori. Vull dir, que allà hi ha una guerra, sembla que entre dos països, però avui dia no hi ha URSS per socórrer ningú, i els EUA estan vivitos y coleando.

En otro orden de cositas, sembla que Plataforma per Catalunya es vol presentar a Salt. Salt ha estat últimament als mitjans perquè es veu que hi ha inseguretat, que els saltencs atribueixen als immigrants i aquests es defensen acusant-los de racistes i de ficar-los a tots dins el mateix sac. Aquí teniu la notícia d'EP de que aprofitant aquest sidral, PxC es presentarà a Salt, cosa que és esperable si bé no se n'havia dit res fins al moment. Crec que les manifestacions i trifulques que hi han hagut no han sigut entre totalitats. Com sempre, hi ha varietat d'opinions. Els saltencs que es manifestaven potser sí eren bastants, però entre ells hi havien els que potser reclamaven simplement un augment de la seguretat, i els qui anaven més enllà i acusaven els immigrants. Vull dir, potser sí que ha crescut el delicte comès per immigrant, però d'aquí a acusar a tots els immigrants es necessita una predisposició. No, no m'han robat ni ho han intentat, si és això el que em diria algú que cregués això. Com es pot esperar, els qui fan el pas d'acusar els immigrants tapen a d'altres que no tenen - o això suposo jo - aquesta idea. I per altra banda, els immigrants que es manifestaven suposo jo que devien ser els qui se sentien ofesos per les acusacions de l'altre sector. Parlo sense saber, però imagino l'escena. Dubto molt que algú que sol delinquir en forma de robatoris o furts vagi també a la manifestació. Tant els immigrants com les víctimes poden reconèixer-lo, i no només això, els immigrants es queixen de que ells no són lladres, i cree el ladrón que todos son de su condición: dubto que amb el sentiment de culpabilitat algú vagi a manifestar-se falsament. Per dissimular? Pot ser. Però jo no ho veig, un lladre no crec que tingui tanta vida social com per fer això, potser estigui ocupat en problemes més grossos perquè es vegi abocat a delinquir.

El que deia, ni tots els saltencs acusen els immigrants com a comunitat ni tots els immigrants són lladres, prova és que part de la seva comunitat hagi sortit a aixecar la veu. No em puc creure que els carrers siguin una batalla campal d'ordre social, ni tots els immigrants són lladres i dolents que van a apallissar racistes ni tots els saltencs estan a mata-degolla en plan racistoide. PxC crec que vol aprofitar el caldo de cultiu, però treurà els vots dels predisposats a acusar a tothom de pell més fosca que la seva. I l'abstenció farà la resta.





Fuscus Dominus


Scriptum factum VI nonae marcii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibus