26.2.10

Què ha passat amb l'Ibarretxe? xD

Ahir veia estupefacte per la televisió - aquell mitjà comunicatiu tan imparcial i modèlic - els aldarulls a la UAB - hi vaig reconèixer una cara de la meva facultat - amb la presència d'Ibarretxe a la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia (europapress). He xafardejat una mica, però ni la Coordinadora d'Assemblees de la UAB ni el SEPC posaven res a les seves webs. Es curiós, caldria interpretar llavors que els protagonistes de tan heroica acció no tenen cap vincle amb cap entitat que tanta bona premsa recol·lecten? A la de la CAF (aquesta) encara sortien coses de les festes de Carnestoltes i les grans causes injustes com ara judicis, comunicats, repressions... I a la del SEPC (aquesta altra), hi sortien les grans protestes pels FGC de fa unes setmanes. Com a molt, la mostra de condol - la primera que veig - per la mort de la professora Encarnació Sanahuja a la Facultat de Filosofia i Lletres (la meva! xD). Però de l'Ibarretxe, ni un pèl. Crida l'atenció també que resulta - segons l'agència - que els que increpaven a Ibarretxe - es parla de cinc "joves" dins de la sala amb una pancarta i un grup a les portes, siguem generosos i posem-hi 25 herois i heroïnes - van rebre la sonora (des)aprovació dels més o menys 200 (segons EP) estudiants que hi assistien en forma de xiulades, crits i mostres de suport a en JJ. També sembla que l'aforament era una mica reduït per la gent que volia presenciar el que havia de dir l'ex-lehendakari

Sembla ser que el motiu de la protesta és el tema dels presos (polítics eh! xD) d'ETA, les tortures que hagin rebut i les conseqüents acusacions al JJ (Juan José, si encara no ho havies enganxat xD) de feixista, torturador i lleig en amunt. Però ha sigut buscant què hi posava a la pancarta quan he ensopegat amb Indymedia, (aquí) on sí que es parlava d'això d'Ibarretxe.
Però clar, de protesta s'ha passat a boicot, a xerrada que pretenia donar, a "PNV torturador", a "llibertat Euskal Herria", i a enfrontaments físics amb els securates, tant del JJ com de la UAB. Ni xifres d'herois, ni res de la calurosa acollida de la resta d'estudiants.

El que més em sorprèn de tot això és, però, que el motiu trobo que és molt extremista. Manifestar-te contra el sistema, per la independència, contra Bolonya, posar-te als estudiants en contra... d'acord, però anar a increpar a un president basc pels etarres? Tenim gent tant extremista a la universitat? Podem estar fent classe al costat de gent que està d'acord amb el que puguin fer els etarres?s

Pero no todo está perdido!!! L'Estudiants per una Política Activa ha emès (aquí) un comunicat en què es critica que aquesta forma de protesta el que ha fet es coercionar la llibertat d'expressió de la resta de persones de la sala, tant els estudiants de la sala que han mostrat el seu rebuig com del JJ. En últim lloc es demana una reflexió per part dels protestants.





Fuscus Dominus


Scriptum factum IIII kalendas marcii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibus

Aran independent! xD

http://www.vilaweb.cat/enquestes


Il·lustrativa, si més no, la última enquesta de Vilaweb. "Quin estatut ha de tenir l'Aran en la reordenació territorial?" I la opció guanyadora és (tatxaan!) que ha de ser independent! Efectivament, amb 187 vots i el 59% de la opinió. Algú recorda aquell vídeo del youtube de la Rahola, el Cuní i l'independentista d'Aran? (vegeu el vídeo aquí) Fou utilitzat per gent molt respectable de C's per crtiticar l'independentisme. "Por la boca muere el pez", "víctima de sus propios 'argumentos'", deia el vídeo. Curiós, doncs, que un dels grans portals de l'independentisme a Catalunya tingui aquests resultats en una enquesta així. Ah, però no crec que a ningú li importi massa. Segur que, com l'han fet ells, deu estar manipulat, com moltes altres enquestes d'estar per casa. Quanta diversió xD.






Fuscus Dominus


Scriptum factum IIII kalendas marcii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibus

Bones, obro el blog

Des del 26 de Febrer del 2010, o el que és el mateix, des de les 4es calendes de Març de l'any 2207 de la Rebel·lió dels Ibers, aquest és el meu oppidum. Des de les altures, des de la meva alta torre amb les seves poderoses muralles de pedra; a la costa hispànica entre els Pirineus i l'Ebre, observo i miro el món, el país i el poble. I quan succeix algun fet que m'interessa, aquí trobareu la meva opinió i els meus ideals. Així doncs, sigueu benvinguts al meu oppidum. OBRIU LES PORTES!!




Fuscus Dominus


Scriptum factum IIII kalendas marcii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibus