15.3.10

Mirant jures de bandera, et trobes amb Bolonyes aturades.

Sorpresa la meva quan llegeixo el nom d'un grup del Facebook: Jo també boicotejaré la jura de la bandera espanyola proposada a la UPF. L'ensurt i l'espant són evidents, com qualsevol pot comprendre, t'acollones. Un s'imagina els mossos, la notícia a la tele i els diaris, polítics a favor i en contra, rius de tinta dels grans i petits creadors d'opinió, els militars al mig del campus de la ciutadella amb un màstil i el banderón, tots uniformats amb el Moreso per allà i una multitud de rerefons en manifestació - sería violentíssima, algú s'ho imagina? xD - contrària a l'acte, amb les conseqüents obertures de Telenotícies amb bastonades, els "tercios assemblearis" amb les banderes com a piques del s. XVII com si fossin del Capitán Alatriste, el Saura acollonit disculpant-se davant de les càmeres, les furibundes reaccions del moviment estudiantil i no-estudiantil treient foc pels queixals, segurament una nova onada d'ocupacions i aprofitament per reobrir el debat de Bolonya... Un follón que t'hi cagues en les bragues.

Bé, el cas és que el mateix grup adjunta el que sembla una fotocòpia o una reproducció de la carta que l'Exèrcit ha enviat a Súper-Moreso (el sobrenom ve de la duresa exercida amb els anti-Bolonya ja fa un temps) en què s'indica que s'estan fent
unes jornades per apropar els valors militars a la societat catalana i per fomentar la moral dels soldats. És a dir, actes i coses que l'Exèrcit deu fer normalment i gairebé ningú coneix, i en la qual ensumo una brillant idea de la ministre Carme (ma)Chacón. A partir d'aquí s'indica que el 22 de Maig es convida al citat rector de la Universitat Pompeu Fabra a assistir a aquest acte de jura de bandera al Quarter del Bruc i a qui vulgui també venir de la seva institució. Un es tranquil·litza considerablement, i se'n fa admirador per cantar les quaranta al creador per tergiversar les coses al mur d'aquest grup del Facebook. Només han convidat al Moreso i companyia a que si volen, vinguin a veure un acte tan maco. Res de daltabaixos.

Llavors un es troba amb la font del grup, que és una notícia de la súper imparcial agència de notícies - no vull dir que altres com EuropaPress sí que siguin imparcials, només que aquí es nota més - SMS25. Us il·lustraré el que vull dir amb un fragment de la notícia: "La cita ha causat rebuig evident al Facebook, i a hores d'ara, ja s'ha creat una pàgina que s'anomena
Jo també boicotejaré la jura de la bandera espanyola proposada a la UPF. Més d'un centenar de persones ja han anunciat el seu boicot a l'acte de jurament." Més clar, eau de l'aixette. Un centenar d'herois. Bé, 99 herois, jo no m'hi compto. Llavors, un es troba un link la mar d'emocionant: "La Pompeu Fabra decideix aturar parcialment el Pla de Bolonya".

Ostiá! Un es torna a emocionar i mentre es pregunta com és que no ha sortit a les grans webs entra a veure la notícia, que és aquesta. Sembla ser que la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF decideix aturar el pla pilot de Bolonya a la facultat i que els que ara estaven cursant el segon curs del g(f)raus corresponents faran el tercer en llicenciatura, però els que entrin a primer sí que seguiran fent Bolonya. I com segueix la notícia, la mesura s'ha pres per la impossibilitat de recursos com ara aules, professors o bé diners. Més avall, però, s'especifica que Súper-Moreso havia donat opció a alguns degans a oferir-se a congelar temporalment l'aplicació del pla, i Jordi Guius, degà de Polítiques i sembla que impulsor del Pla, s'hi ha prestat. Evidentment, caldria dir que, efectivament, el moviment estudiantil - ara no vull puntualitzar quin moviment estudiantil - té raó, o part de raó en afirmar que el Pla és poc viable, si ja a la UPF tenen dificultats per aplicar-ho.

Després d'això, un s'ha posat a buscar directament pel Gúguel i ha trobat poques referències a la notícia: al blog de l'Assemblea de Comunicació de la UAB - aquí -, al blog de l'Assemblea de la UPF - aquest - i a un post o una web dels fòrums del Racó Català - aquest altre. Tots tres - potser cada minut que passa hi han més llocs on surt - tenen com a font la ja citada notícia de SMS25. I ni a la web de la Facultat se'n diu res, ni a la de la UPF. Caldrà esperar a que hi digui res, o això espero xD.

Abans d'acabar cal aclarir que el tema de la jura de bandera agafa embranzida i a hores d'ara hi han uns 288(-1) admiradors del grup boicotejador de l'acte, i que diaris com l'Avui comencen a parlar-ne - aquí - o e-Notícies - aquí. l'Avui puntualitza que la intranet de la UPF havia enviat un comunicat a tots els alumnes convidant-los a l'acte - perquè la carta pconvidava a qui volgués de tota la Institució.

I, si feu un esforç paleogràfic, veureu com comença la carta i com es despedeix el Tinent General: "Querido rector y amigo Josep Joan: [...] Con un fuerte abrazo [Signum xD]". Vull dir, al tanto de les amistats d'en J.J. xDD






Fuscus Dominus


Scriptum factum dies idus marcii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibus

1 comentari:

Adrià ha dit...

Vilaweb també n'ha tret notícia. A l'últim parpagraf es confirma que hi ha una relació amistosa entre Moreso i el tinent general que n'envia la carta.

http://www.vilaweb.cat/noticia/3702615/critiques-upf-haver-publicat-lintranet-invitacio-lexercit-jurar-bandera-espanyola.html