12.11.10

Movimiento Independentista No nacionalista de Cataluña

El descobriment de l'any, a poques setmanes de les eleccions del 28 de Novembre i amb la campanya començada - llàstima que no es presenten a les eleccions xD. Són realment pocs de moment, - al grup del Facebook jo sóc el membre número 160, a hores d'ara - i no sé si algun dia seran prou notoris, però la seva posició ideològica crec que és un pas de gegant en la teoria independentista d'aquest país.

Es diuen el Movimiento Independentista No Nacionalista de Cataluña (MINNC) i pel que expliquen - aquesta és la seva web - representen un grup d'obrers, que mai s'havien interessat pel catalanisme i que ara veuen la independència com una oportunitat econòmica, alhora que veuen Espanya com a inviab
le econòmica i políticament, - el subtítol de la web és "El federalismo es una utopía imposible en España" - i a més es veuen rebutjats per Espanya pel fet de ser catalans de naixement o adopció, tot i ser en la seva majoria fills i descendents de la emigració espanyola del segle XX. A partir d'aquí es declaren independentistes però mantenen distàncies amb el nacionalisme, tot i que de moment sembla que estan fent campanya per SCxI i per RCat, o almenys recomanen el seu vot, ja que el referèndum d'ERC no ñes una via prou clara. També defensen que l'independentisme no deixa de ser una opció política, al marge del nacionalisme.

D'aquí que cregui que això és, ideològicament, un pas de gegant. La confirmació de que cada cop més l'independentisme catalanista girarà cap a un espectre de nacionalisme jacobinista, de que la frase que ta
ntíssim m'agrada - "Catalunya és un tren on per pujar-hi no se't demana d'on véns, sinó a on vols anar" - cada cop més adquirià més i més pes i raó, i de que la independència serà cosa de tots. Enrere ha de quedar el nacionalisme etnicista de barretina, porró i "txarnego", per avançar cap a l'alliberament com a nació plural, bilingüe i mediterrània. Cal assolir l'estat per mantenir el bilingüisme que PP, Ciutadans i Madrid volen dinamitar, per salvar el mestissatge i avenç cultural, per obtenir una nova oportunitat de crear un país més equilibrat, una nova oportunitat per començar de zero, per tornar a construir, per crear, imaginar, per a la il·lusió. Necessitem, en fi, que tot el món sàpiga que Catalunya existeix, que és una terra de pas i mestissatge, on tothom és benvingut.

Visca Catalunya lliure!!!
Viva Cataluña libre!!!







Fvscvs Dominvs




Scriptvm factvm dies ante idus novembrii anno MM CC VII ab Rebellione Hiberibvs